en nl

Armband en ketting 'Ondule' Boucheron

Twee armbanden met een spacer eraan om als ketting te dragen.

Huis     Boucheron
Style Periode   Retro
Periode   1940s
Materiaal   18k geel goud
Gewicht   119.5 gr
Afmetingen   armbanden 18 cm
ketting 40 cm
Gesigneerd   Boucheron Paris
Meesterteken   
Nummer   
Certificaat   
Afkomst   Frankrijk
Conditie   Goed
Prijs   €10.000 - €20.000
Armband en ketting 'Ondule' Boucheron
Armband en ketting 'Ondule' Boucheron
Armband en ketting 'Ondule' Boucheron

Retro

Halverwege de jaren '30 kwam er een stroming op die zich onderscheidde van de voornamelijk tweedimensionaal georiënteerde Art Deco.

- Halverwege de jaren '30 kwam er een stroming op die zich onderscheidde van de voornamelijk tweedimensionaal georiënteerde Art Deco.
- De term 'Retro' wordt in algemene zin gebruikt voor alle stijlen die zich laten inspireren door het verleden. Op het gebied van juwelen is het echter wel een specifieke benaming voor een op zichzelf staande periode. Aan het eind van de jaren '70 introduceerde François Curiel (Christie's New York) deze term voor juwelen uit de periode rond de Tweede Wereldoorlog.
- INSPIRATIE: In tijden van crisis weerspiegelden juwelen de glamour en betovering van Hollywood. De "larger than life" films vol fantasie en romantiek boden een tijdelijke ontsnapping aan de verschrikkingen van de oorlog.
- VORMTAAL: Grote gedurfde creaties met vloeiende lijnen en gladgepolijste driedimensionale vlakken. Het ging steeds meer om het ontwerp; de gebruikte materialen werden daaraan ondergeschikt.
- MATERIALEN: Geelgoud, roodgoud en (grote) kleurstenen
- WIE: O.a. Suzanne Belperron, Boivin, (Trabert & Hoeffer Inc.-) Mauboussin, Van Cleef & Arpels en Verdura
- TYPISCH: Cocktailring, tankarmband (met rupsband als inspiratie), 'tuyau à-gaz' collier (met flexibele gaslslang als inspiratie) en imposante broches
- MODE: Vera Maxwell, Jean Desses en Cristóbal Balenciaga
- STIJLICONEN: Joan Crawford, Marlene Dietrich, Carole Lombard en Wallis Simpson (hertogin van Windsor)

Boucheron

The House of Boucheron is a French family dynasty founded by Frederic Boucheron in 1858, with the opening of his first store in the Galerie de Valois, at Palais-Royal, during the heyday of the Second French Empire. He created his atelier in 1866 and a year later won the Gold Medal during the Exposition Universelle (1867).

logo-normallogo-largeflower-bg